Barion Pixel

Exoszkeleton bemutató az I. Nyíregyházi Futófesztiválon

A Jósa András Oktatókórház - Gyermekrehabilitációs Osztály, Kérlek Segíts Alapítványának jótékonykodunk az eseményen, akiknek hosszútávú céljuk a robot-asszisztált rehabilitációs eszközök beszerzése, hogy még hatékonyabb rehabilitációs eszközökkel segíthessenek minél több embernek átadni a mozgás örömét!

 

És mi az az exoszkeleton?

Az EksoNR™ egy olyan hordható bionikus eszköz, amely az alsó végtagokat érintő neuromuszkuláris gyengeség különböző fajtáiban, illetve gerincvelő sérülésekben szenvedőknek lehetővé teszi a lábra állást és a teljes súlyukat fenntartó, természetes járást. Az EksoNR™ digitális exoszkeleton segít a pácienseknek újratanulni a helyes járási mintákat és járás közben helyesen mozgatni a súlyukat.

 

Az EksoBionics-nak és a Meddevice Kft-nek köszönhetően élőben láthatjuk a Nyíregyházi Futófesztiválon!

„Az agyvérzés vagy gerincsérülés következtében megváltozott életkörülmények egy csapásra megváltoztatják az ember életét. A neurorehabilitációban a felépülés és az új célok elérése nagy önmotivációt követelnek. A szakorvosok és gyógytornászok kemény küzdelme és munkája mellett a robottechnika motiváló és izgalmas terápiás foglalkozások keretében támogatják és segítik a betegeket a motiváció megszerzésében és erősítésében. Társaságunk a robot által támogatott járásterápián kívül, a robotaszisztált kéz-kar és vállterápiás eszközökre fekteti elsősorban a hangsúlyt a neurorehabilitációban. A technika fejlődése a neurorehabilitációban is nagy fejlődésnek indult. Célunk, hogy megismertessük a reményt vesztett betegeket, a szakorvosokat és gyógytornászokat a XXI-ik század csúcstechnológiás robotaszisztált eszközeivel, melyek hatékonyan segítik a betegek újbóli felépülését.” Meddevice Kft


Reméljük egyszer a Jósa András Oktatókórházban is használhatják az EksoNR™ exoszkeletont a rehabilitáció során.

 

Legyél Te is részese a meghitt megnyitó pillanatának és a Futófesztivál eseménynek!

 

A jótékonysági futásra és a Futófesztivál egyéb távjaira (gyermektáv, 5, 10, 21 km) itt lehet regisztrálni: https://www.nyiregyhazifutofesztival.hu/Nevezes/

Önkéntes szeretnél lenni? Regisztrálj! https://nyiregyhazifutofesztival.hu/onkentes/

 
Amennyiben további támogatással szeretne a részese lenni az adománygyűjtésnek, kérjen részletes információt: mozaikmedse@gmail.com e-mail címen.


Találkozzunk a Nyíregyházi Futófesztiválon 2021. augusztus 8-án és jótékonykodjunk együtt egy nemes célért!